Herman Bakker Uitvaartzorg: vertrouwde gezichten in een nieuw jasje

  Zakelijk

Deventer - Onlangs heeft Alexander IJsendorn de functie van vestigingsmanager bij Herman Bakker Uitvaartzorg op zich genomen.

Hij treedt hiermee in de voetsporen van de oprichter van het bedrijf, Herman Bakker, die enkele jaren geleden, wegens pensionering, afscheid heeft genomen. De heer Herman Bakker is als adviseur nog wel aan het bedrijf verbonden

Alexander, getrouwd en trotse vader van 5 dochters, groeit op in Deventer en heeft van jongs af aan grote belangstelling voor de uitvaartwereld. Na zijn sociaalpedagogische en sportopleidingen begint zijn loopbaan in eerste instantie als zweminstructeur bij sport- en recreatiecentrum de Scheg te Deventer en later als bedrijfsleider bij zwembad Molenallee te Loenen op de Veluwe. Maar zijn belangstelling voor het uitvaartvak is onmiskenbaar. Ruim 5 jaar geleden bracht zijn organisatietalent hem bij Herman Bakker Uitvaartzorg. Als uitvaartleider werd hij al snel één van de vaste waarden binnen het team.

"Die hang is er altijd geweest, als kind was ik er al door gefascineerd. Toen ik later zelf met uitvaarten te maken kreeg, heb ik de stap gezet en nam contact op met Herman Bakker. Ik ben in dienst gekomen als uitvaartleider en zorg voor de overledenen, overleg met nabestaanden en begeleid uitvaarten. Daar komt veel bij kijken. Organiseren, contacten leggen, alles tot in detail verzorgen. Ik ervaar het als een groot voorrecht om er te mogen zijn voor de nabestaanden, in een voor hen zo moeilijk periode. Om iets wezenlijks te kunnen betekenen voor een ander."
"Naast het verzorgen van uitvaarten vind ik het een voorrecht om nu leiding te kunnen te geven aan ons mooie uitvaartbedrijf en er voor te zorgen dat ons team het werk op de best mogelijke manier kan uitvoeren. Ik vind het heel fijn om te kunnen samenwerken met mensen die goed zijn in wat ze doen en ook echt hart voor het bedrijf en het verzorgen van uitvaarten hebben."

Een vaste waarde
Het team van Herman Bakker Uitvaartzorg is en blijft klein. Zij staan voor het persoonlijke afscheid. Het team bestaat, naast Alexander, uit Harry Maalderink en Charles de Mari. Onlangs is het team uitgebreid met de freelance uitvaartleidsters Jeanette van der Beek, Majette de Lange en Yvonne van Leeuwen, allen met een grote staat van dienst. Zij kennen het vak en de omgeving door-en-door. Maar ook de vragen en de wensen, en zelfs de soms niet uitgesproken verwachtingen, die vanzelfsprekend zijn voor een goed verstaander. Een puur gevoel. "Naast onze gedrevenheid en oog voor details geven wij de nabestaanden de overtuiging mee dat het laatste goed is geweest, ondanks het intense verdriet. Er breekt na verloop van tijd een nieuwe, andere periode aan. Dit is verbonden met ons werk waarbij wij rondom de uitvaart betrokken zijn. Het hoort bij de te nemen weg naar de toekomst."

Alexander IJsendorn merkt dat er in het algemeen steeds meer interesse is voor het werk van de uitvaartleider. "Ik krijg regelmatig positieve opmerkingen te horen: ''Wat een mooi, zinvol en dankbaar werk eigenlijk'' en ''Diep respect voor wat jullie doen!''

Hier dragen het vertrouwde gevoel en de persoonlijke benadering bij Herman Bakker Uitvaartzorg uiteraard aan bij. ''Wij koesteren een oprechte belangstelling in mensen. Daarom is er ook één en dezelfde uitvaartleider betrokken van de complete voorbereiding tot aan de uitvoering en afronding van de uitvaart."

"Bij ons heerst er een ongedwongen sfeer. Wij zijn en blijven bescheiden. Aandacht en rust zijn heel belangrijk. Maar ook ruimte voor ideeën. En natuurlijk ook dat stapje extra dat we achter de schermen zetten om het beste te bereiken voor de familie. De waardering vinden wij keer op keer als de nabestaanden ondanks hun verdriet toch met een goed gevoel huiswaarts kunnen keren."

Meer berichten