Kindercoach Maaike Duits
Kindercoach Maaike Duits (Foto: Tamara Pol)

Grenzen stellen en respecteren

  Zakelijk

Deventer - Veel kinderen hebben moeite met grenzen stellen en respecteren. Zij weten niet waar hun grens ligt of hoe zij die effectief kenbaar kunnen maken. Voor hen organiseert kindercoach Maaike Duits op maandag 19 maart 2018 in Deventer een workshop voor kinderen van 8 tot 10 jaar over het herkennen en bewaken van hun grenzen.

“Stop hou op” en “nee niet doen” zijn veelgehoorde kreten onder kinderen. Vaak helpen ze niet. Sterker nog, ongewild stimuleert het de ander(en) om door te gaan. Veel kinderen vinden het moeilijk om duidelijk te maken wanneer een ander over hun grens gaat. Kindercoach Maaike Duits zegt hierover: “Ze proberen verbaal de ander op afstand te houden, maar non-verbaal spreken zij zichzelf tegen.”

Tijdens de workshop ontdekken de kinderen waar hun grenzen liggen ten opzichte van anderen, hoe zij deze effectief kenbaar kunnen maken en hoe zij grenzen van anderen kunnen herkennen. Met behulp van materialen en rollenspellen oefenen ze eigen situaties. Maaike Duits: “Kinderen geven elkaar ook feedback, dat doen ze vaak heel goed.” In het laatste half uur van de workshop laten de kinderen aan hun ouders zien wat zij geleerd hebben. Ouders krijgen na afloop informatie mee hoe zij hun kind thuis verder kunnen helpen.

Maaike Duits werkt sinds 2016 in haar eigen kindercoachpraktijk De rode koffer in Deventer en omgeving. Zij biedt begeleiding op maat aan kinderen tussen 6 en 12 jaar met gedragsproblemen en sociaal-emotionele problemen. Hun ouders voorziet zij van passende adviezen om met het gedrag van hun kind(-eren) om te gaan. Zij bezoekt en begeleidt kinderen en ouders thuis in hun eigen vertrouwde omgeving. Voor meer informatie stuur je een e-mail naar maaike@derodekoffercoaching.nl.

Meer berichten