Jos Blom, die in 1998 als bedrijfsleider bij Aarnink begon, geeft de leiding van het bedrijf langzamerhand over aan zijn beide zonen Mark en Stefan. (Foto: Auke Pluim)                                   
Jos Blom, die in 1998 als bedrijfsleider bij Aarnink begon, geeft de leiding van het bedrijf langzamerhand over aan zijn beide zonen Mark en Stefan. (Foto: Auke Pluim)                                    (Foto: Auke Pluim)

Open dagen Aarnink 17 en 18 maart: Kijken naar kunststof kozijnen

  Zakelijk

Deventer - Kunststoframenfabriek Aarnink aan de Paderbornstraat in Deventer houdt op zaterdag 17 en zondag 18 maart open dagen. Bezoekers worden rondgeleid in de fabriek en krijgen alle uitleg over het produceren van kozijnen met toebehoren. Van standaard profiel tot kant en klaar kozijn… Voor iedereen staan een hapje en een drankje klaar. Aarnink toont zijn producten en ook toeleveranciers - van onder meer glas - presenteren zich.

Door Leo Polhuys

Aarnink bestaat bijna dertig jaar en is in een straal van zo'n veertig kilometer rondom Deventer verreweg de grootste producent van kunststof kozijnen voor raam- en deurkozijnen. Afnemers zijn particulieren, bedrijven, woningcorporaties of verenigingen van eigenaren. Aarnink werkt met professionele werknemers voor projecten en  bouwbedrijven, zowel in de renovatie- als in de nieuwbouwmarkt. 

De medewerkers zijn opgeleid volgens de Brancheorganisatie VKG Keurmerk, waar Aarnink lid van is. VKG garandeert dat kozijnen onder de hoogste kwaliteitseisen worden geproduceerd en geplaatst. Aarnink is volop actief met verschillende bedrijven om de woning zo goed mogelijk te isoleren en energie neutraal te houden, zowel in renovatie als nieuwbouw. ,,Voor ons is het belangrijk dat de klant weet wat er gemonteerd wordt, zodat wij samen een mooi product afleveren.''

Directeur Jos Blom en zijn beide zonen Mark en Stefan hebben de dagelijkse leiding over de onderneming, die 130 medewerkers telt en beschikt over een vloot van tweeentwintig bussen.  De productie vindt geheel in eigen huis plaats. ,,Het feit dat we produceren én monteren, maakt ons uniek,'' zegt Jos Blom. Overigens levert de fabriek ook (rol)luiken, zonweringen, schuifpuien en gevelbekleding. In de showroom kunnen voorbeelden worden bekeken en toegelicht.


Nieuwe lasmachine
Basis voor de productie zijn de Duitse Veka profielen met een standaard lengte van zes meter. Deze worden in de fabriek geheel op klantspecificatie op maat verzaagd en geboord in bijna elke gewenste kleur. Je kunt wel zeggen dat Aarnink met deze profielen is groot geworden. In juni van dit jaar wordt een compleet nieuwe lasmachine geïnstalleerd. Jos Blom: ,, De kwaliteit van ons product wordt met deze nieuwkomer nóg beter. We kunnen er naadloos mee lassen. Het resultaat is een zeer strak profiel. Met deze nieuwe machine is het niet meer nodig om het kozijn na te bewerken. Voordeel hiervan is dat we niet meer apart hoeven in te kleuren. Het is de tweede machine in zijn soort in Nederland.'' Tevens zijn nieuwe krasarme kleurenfolies leverbaar. Nu zijn er nog drie kleuren voorhanden, maar dit aantal wordt binnenkort uitgebreid naar zestien. 

Opvolging
Jos Blom, die in 1998 als bedrijfsleider bij Aarnink begon, geeft de leiding van het bedrijf langzamerhand over aan zijn beide zonen. ''Wij lopen al een tijdje mee en zijn langzaam in het bedrijf gegroeid. '' Stefan is planner- ict-er, Mark verzorgt de verkoop in de buitendienst. 

De open dagen worden gehouden op 17 en 18 maart van 10.00 – 16.00 uur.    

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden