Invloed van leesproblemen (dyslexie) op leren

  Zakelijk

Deventer - Gwoon Slim (www.gwoonslim.nl) wil graag dat iedereen, jong en oud, het plezier ervaart van leren lezen en schrijven. Woensdag 30 mei is er een ouder-kind bijeenkomst over dyslexie.

,,Als dyslexiespecialist hopen wij hier een belangrijke bijdrage aan te leveren door het diagnosticeren en behandelen van (ernstige) dyslexie. Wij hebben voor u én uw kinderen een inspirerend programma samengesteld over de invloed van dyslexie op leren. Graag delen wij met u de laatste stand van zaken op het gebied van het behandelen, geschikte hulpmiddelen, regelingen voor het onderwijs", aldus een woordvoerder.

De kinderactiviteiten zijn vooral geschikt voor basisschoolkinderen, maar oudere broers/zussen mogen ook meekomen. ,,Na een korte inleiding over wat dyslexie is en wat de oorzaken ervan zijn, gaan we dieper in op de invloed van dyslexie op het leren. We demonstreren een onderdeel van een behandeling. Want daar draait het uiteindelijk natuurlijk om! Daarnaast kunt u speeddaten met de behandelaren en zo uw specifieke vragen voorleggen. Ook demonstreren wij hulpmiddelen om beter te kunnen omgaan met dyslexie.

Aan het eind van het programma is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kunnen we met elkaar in gesprek gaan." De bijeenkomst vindt plaats van 15-17 uur in Kunstcircuit Deventer, Keizerstraat 70. De toegang is gratis.

Meer berichten