Team SchoeBroek advocaten & mediators v.l.n.r. staand: Heidy Hekkelman, Matthijs Knobben, Erica uit den Boogaard. Zittend Christa Schoemaker (links), rechts Marian Ellenbroek (rechts).
Team SchoeBroek advocaten & mediators v.l.n.r. staand: Heidy Hekkelman, Matthijs Knobben, Erica uit den Boogaard. Zittend Christa Schoemaker (links), rechts Marian Ellenbroek (rechts). (Foto: Ilona)

SchoeBroek advocaten & mediators viert tienjarig bestaan

  Zakelijk

Deventer - Het is alweer tien jaar geleden dat Christa Schoemaker en Marian Ellenbroek samen een advocatenpraktijk in Deventer opstartten: SchoeBroek advocaten & mediators. Anno 2018 heeft het duo drie collega’s erbij en zitten ze sinds vorig jaar in een mooi pand aan de Pikeursbaan.

Sallandse nuchterheid. In deze twee woorden is werkmentaliteit van Christa Schoemaker en Marian Ellenbroek het beste te omschrijven. Precies wat hun klanten, zowel ondernemers als particulieren, waarderen. En deze maand bestaat hun kantoor alweer tien jaar.

Zo begon het
Een eigen advocatenkantoor opstarten is niet niets. Voor de dames was het een sprong in het diepe. Na hun rechtenstudie deden ze ervaring op in Apeldoorn. Geregeld kwamen ze elkaar tegen bij De Jonge Balie, een netwerk van beginnende advocaten. Het klikte en zo ontstond het idee om een eigen praktijk te beginnen waar ze op hun manier klanten zouden helpen. Op 1 mei 2008 werd SchoeBroek advocaten & mediators een feit.

Uitbreiding
Inmiddels hebben ze er drie collega’s bij: Erica uit den Boogaard en Heidi Hekkelman voor de secretariële ondersteuning, Matthijs Knobben als collega-advocaat. ,,Dankzij deze uitbreiding zijn we heel breed wat betreft rechtsgebieden: letselschade, personen- en familierecht, mediation, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en erfrecht,” vertelt Christa. ,,Daarnaast hebben we sinds 2014 ook een praktijk in Raalte, en zijn we onlangs verhuisd binnen Deventer naar de Pikeursbaan. Mooie ontwikkelingen binnen slechts enkele jaren.”

Heldere juridische taal
Naast deze interne ontwikkelingen, is er in de advocatenwereld ook veel veranderd. Veel gaat tegenwoordig digitaal. Voor een aantal type zaken is elektronisch procederen nu de standaard. Deze ontwikkeling heeft zo zijn voor- en nadelen. Marian: ,,Voordeel is dat je snel kunt communiceren. Dat neemt echter ook met zich mee dat mensen snel antwoord verwachten terwijl het soms veel tijd kost om iets uit te zoeken. De juridische taal is er gelukkig voor mensen wel begrijpelijker op geworden.” Op rechtsgebied is er ook het een en ander veranderd. Zo is mediation, in goed overleg een scheiding afhandelen, de laatste jaren heel populair geworden. En slachtoffers in het algemeen hebben meer rechten gekregen waardoor er meer zaken zijn en de rechtsbijstand uitgebreider is geworden. Dat maakt het werk als advocaat volgens beide dames extra boeiend.

Baklava en kindersokjes
Hoeveel zaken ze ook doen op jaarbasis, er blijven er altijd wel een aantal bij. Heftige zaken als het gaat om nabestaanden van een misdrijf en kinderontvoering, zedendelicten, geweld of beslagleggingen. Gelukkig zijn er ook leuke dingen, onverwachte bedankjes van klanten bijvoorbeeld. De dames hebben het nodige ontvangen, van baklava en loempia’s tot zelfgebreide kindersokjes en uitnodigingen voor het theater.

Powerlunches
De toekomst zien Christa en Marian zonnig in. ,,We zijn op de goede weg. Goed contact met ons klanten vinden wij belangrijk. Ze kunnen ons altijd bellen en we houden graag korte lijnen. We geven onze klanten, zowel ondernemers als particulieren, graag duidelijkheid en een realistisch oordeel over hun zaak. Voor ondernemers organiseren we geregeld informatieve Powerlunches waarin we één actueel onderwerp toelichten. We willen dat onze klanten krijgen waar ze recht op hebben, we gaan door tot de onderste steen boven is.”

Meer berichten