Diana Dokter (l.) en Marloes Hoetink zijn blij met hun nieuwe stek op het winkelcentrum Colmschate. (foto Gerreke van den Bosch)
Diana Dokter (l.) en Marloes Hoetink zijn blij met hun nieuwe stek op het winkelcentrum Colmschate. (foto Gerreke van den Bosch) (Foto: )

Winkelcentrum Colmschate oogt als bouwterrein

  Zakelijk

Colmschate - De verbouwing van Winkelcentrum Colmschate heeft flink wat voeten in de aarde. Het plein oogt op dit moment als een grote bouwplaats. Voor bewoners, winkelend publiek en winkeleigenaren is het af en toe flink slikken. Vooral als midden op de dag de stroom uitvalt.

Door Gerreke van den Bosch

Het goede nieuws is dat de supermarkten Albert Heijn en Jumbo klaar zijn. ,,Toen Appie dicht zat vanwege de verbouwing, moest je wel 20 minuten extra uittrekken als je boodschappen wilde doen bij de Jumbo. Gelukkig hebben we er nu twee geweldig mooie winkels bij gekregen", vertelt buurtbewoonster mevrouw van Vilsteren. Zij is ook blij met de komst van de Action.
Er staan grote hekken op diverse plekken op het plein waar vroeger de apotheek zat en ook het deel in de hoek bij Zeeman is een puinhoop met hekken, planken, zand en alles wat je op een bouwterrein kunt verwachten.


Voor Diana Dokter en Marloes Hoetink van kledingzaak 'Bij ons' is het leed geleden. Ze hebben ongeveer alle hoeken van het winkelcentrum gezien vanaf de beginperiode dat ze bij Miss Etam werkten.. ,,We zijn helemaal aan de andere kant begonnen en vier keer verhuisd. Maar we zijn helemaal verknocht aan dit winkelcentrum. Als je al meer dan 29 jaar op het plein werkt hoor je er een beetje bij. Dat geldt voor veel mensen hier, niet alleen winkeliers maar ook klanten. Dat is de reden waarom we onze eigen kledingzaak hier zijn begonnen. We hadden ook bij Miss Etam kunnen blijven werken nadat het vertrok, maar we wilden graag op de Flora blijven", vertelt het tweetal vanuit hun nieuwe winkel. ,,We zitten nu op een gedeelte van het winkelcentrum waar meer aanloop is. Op het laatst was het helemaal niet meer leuk op onze vorige stek. We hadden troep voor de deur, hekken en piepschuim. Eigenlijk zouden we er maar vijf maanden zitten maar dat liep uit doordat de bouw vertraging opliep. Het duurt allemaal iets langer dan gepland."

Volgens 'de meisjes', zoals ze volgens eigen zeggen nog steeds worden genoemd, is de kracht van het winkelcentrum het gemoedelijke, het complete aanbod en gratis parkeren. ,,Het is jammer dat de viswinkel is verdwenen. Of er nog één terugkomt is nog maar de vraag. Dat weten we niet. Ze zeggen niets voor er een handtekening is gezet. Er komen ook nieuwe logo's. Deze worden 4 juli onthuld op het torentje bij AH."


De werkzaamheden zijn niet voor niets, want er wordt onder meer 3.000 vierkante meter extra winkeloppervlakte gecreëerd. Het is de bedoeling dat het winkelcentrum uiterlijk begin 2019 klaar is. Voor Anke en Ernest Rompas van Indomas mag het allemaal wel wat sneller gaan. ,,We vinden het lastig dat het terrein steeds open en dicht wordt gegooid. We merken ook dat de klanten wegblijven. De winkeliers klagen over vuil en wat er achter gelaten wordt door de bouwvakkers. We hopen ook dat de gaten, hobbels en kuilen verdwenen zijn als het nieuwe winkelcentrum wordt opgeleverd."

Meer berichten