Eigenzinnige vintage mode in de Walstraat

  Zakelijk

Deventer - Met de komst van Jurk en Kunst van Kaatje is de Walstraat in Deventer sinds 1 november een vrouwenmodezaak met eigenzinnige en vintage modekleding rijker. Onderneemster Caroline Houthuyse (56) verkoopt in haar winkel op nummer 39 vooral damesmode uit het hogere marktsegment en bij voorkeur ook designerstukken. Die stukken dateren doorgaans uit de latere decennia van de vorige eeuw: ´Van 1920 tot pakweg 1990, elegant, kleurrijk, en odd´, omschrijft Caroline het zelf.

Zij laat zich bij het inrichten van haar collectie vooral leiden door haar eigen smaak, die onder meer is gevormd door een opleiding aan mode-academie Vogue in Amsterdam. Ook gaf zij jarenlang les in kleurgebruik en omgang met kleuren en deed zij elders in het land al veel ervaring op de verkoop van vintage kleding. Volgens Holthuyse heeft elk individueel kledingstuk een eigen verhaal en dan vooral de stukken waaraan designers te pas zijn gekomen. ´Het gaat vaak om stukken die normaal gesproken heel duur zijn. Bij mij zij ze voor iedereen betaalbaar´.

Om die reden neemt zij ook graag kleding in consignatie, als de (vaak oudere) dames de stukken niet meer (kunnen) dragen. Zij bepaalt dan in samenspraak met de eigenares een verkoopprijs en de verdeling van de opbrengst. In beginsel staat het iedereen vrij kleding in te brengen bij Jurk en Kunst van Kaatje, ´maar uitgangspunt is en blijft dat ik het zelf mooi moet vinden´, zegt Holthuyse.

In haar winkel verkoopt Caroline ook beeldende kunst van eigen hand in een stijl die zij als illustratief omschrijft, vanwege haar modische achtergrond. Ook gaat zijn vanaf februari 20111 cursussen geven in schilderen en tekenen, alsmede in kleurgebruik in kunst en kleding. Jurk en Kunst van Kaatje is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 17.30 uur. De winkel is bereikbaar onder telefoonnummer 0613753862 en op internet vanaf december op www.jurkenkunstvankaatje.nl.

Meer berichten