Een elektrische tuk tuk waarmee Spar City boodschappen bezorgt in Zutphen en Deventer.
Een elektrische tuk tuk waarmee Spar City boodschappen bezorgt in Zutphen en Deventer. (Foto: )

Boodschappen thuis met de tuk tuk. Spar City bezorgt in Zutphen en Deventer al vanaf een tientje gratis

  Zakelijk

ZUTPHEN/DEVENTER - Wat zou een door het coronavirus in de greep gehouden samenleving zijn zonder supermarkten? Consumenten kunnen, vooralsnog, ter plekke hun dagelijkse boodschappen doen. Maar dat geldt niet voor iedereen. Bezorgen luidt dan het credo. De Spar City op het Stationsplein in Zutphen en die aan de Keizerstraat te Deventer doen dat op een ludieke manier. Met de tuk tuk. “We zien een enorme toename van bestellingen voor lunches en gewone boodschappen”, zegt eigenaar Martijn ten Berge.

door Eric Klop 

“Bizar gewoon! Daarom hebben we besloten dit verder te structureren. Daartoe is een aantal elektrisch voortgedreven tuk tuks aangeschaft. Bovendien heeft fietsspecialist Riesewijk in Deventer ons gratis en voor niets een elektrische bakfiets beschikbaar gesteld. Bestickerd en al!”Zowel de tuk tuks als de bakfiets dragen bij aan de besteldrempel die Ten Berge met name voor senioren wil verlagen. Spar City bezorgt hen nu in heel Zutphen en Deventer al gratis bij een bestelling van minimaal 10 euro. “Voorheen was dat 50 euro”, meldt de supermarkteigenaar die ook nog een Spar-winkel heeft in Zwolle. 

“Wie ’s ochtends voor 10 uur zijn boodschappenlijstje aan ons doorgeeft, krijgt de levensmiddelen nog zelfde dag  aan huis geleverd. Bestellen kan via www.spar.nl, sparcityzutphen@spar.info of sparcitydeventer@spar.info. Telefonisch is eveneens mogelijk. Zutphense bestellingen zijn welkom op 0575-8203399 en die in Deventer met een belletje naar 0570-820436.“  

Het gemak dient de mens, vindt Ten Berge. Daarom behoort bovendien een bestelling via de app tot de mogelijkheden. Betalen van de boodschappen kan aan de hand van een veilig aangereikte pinautomaat of, nóg handiger, door middel van Tikkie.Plannen voor de bestel- en bezorgservice via tuk tuk of bakfiets ten behoeve van ouderen had Martijn ten Berge al ontwikkeld voordat het coronavirus de kop op stak. “We wilden het de komende zomer uitrollen. Maar vanwege de crisis is de invoering nu fors vervroegd.” 

De supermarktexploitant voegt toe dat ook medewerkers van zorginstellingen in Zutphen en Deventer op de aangepaste  service kunnen rekenen. “Na een bestelling brengen wij dan de boodschappen naar de instelling. Aan het eind van de drukke en vaak hectische werkdag staat de doos klaar en hoeft men niet nog naar de stad om inkopen te doen. Rechtstreeks thuis afleveren kan natuurlijk ook. Als er maar voor 10 uur ‘s ochtends een lijstje is doorgegeven.”

Overigens hoopt Ten Berge dat zijn winkels gewoon de deuren open kunnen houden. “Alle maatregelen die het RIVM heeft geadviseerd en door de overheid zijn overgenomen, en dat zijn er nogal wat, worden door ons strikt nageleefd. Voor de klant is dat niet altijd even plezierig. Het kan echter niet anders. Dit moet!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden