Vanaf 1 juli geopend aan de Kleine Overstraat 37:Hairdressers United. (foto Wencke Schoorlemmer)
Vanaf 1 juli geopend aan de Kleine Overstraat 37:Hairdressers United. (foto Wencke Schoorlemmer) (Foto: Wencke Schoorlemmer)

Na Coronafaillissement gaat Volkert toch weer knippen

  Zakelijk

Deventer - Het waren roerige tijden voor voormalig eigenaar, Volkert Hilbron, van IJsseldijk Kappers. Na 23 jaar ziel en zaligheid in het bedrijf te hebben gestopt, moest hij helaas de handdoek in de ring gooien, na de door de overheid opgelegde sluiting van kapperszaken wegens de Corona pandemie. Toch weerhield dit hem niet om nieuwe stappen te zetten in het kappersvak.

Al vrijwel direct ontstonden er grote zorgen over de continuïteit van het bedrijf en de gevolgen voor personeel, zichzelf en zijn gezin. De steunmaatregelen werden aangewend, adviezen ingewonnen en scenario’s geanalyseerd. Met als uiteindelijk resultaat het meest vreselijke scenario om te stoppen met IJsseldijk Kappers.

Veel medeleven

Toen de kappers groen licht kregen om hun zaken weer te openen, werd er ondanks het aangevraagde faillissement door de curator besloten om tijdelijk open te gaan. Tenslotte stonden de klanten te dringen om iets aan hun coronakapsel te doen. Een volle agenda was hiermee verzekerd en daarmee ook inkomsten om schulden te beperken.

Het was erg zwaar om deze weken door te komen. De bijzondere reacties en het medeleven van trouwe klanten hielden Volkert op de been en motiveerden hem om na te denken over nieuwe kansen in kappersland en specifiek in Deventer.

Nieuw concept

Het openstaan voor nieuwe mogelijkheden, bracht hem al snel bij een nieuw concept ‘Hairdressers United’ waar hij gaat werken. In eerste instantie om deze zaak alleen op te starten onder signature ‘by Volkert’.

Hairdressers United is van plan om in de toekomst stoelen te verhuren aan ZZP-ers die versterking kunnen bieden, maar ook zeker verbreding van diensten. Dit bijvoorbeeld door middel van specialisatie.

Opening

Een geschikt pand werd al snel gevonden en er is hard gewerkt om het pand in orde te brengen voor de opening die op 1 juli gepland staat.

Er is inmiddels een website in de lucht en de social mediakanalen zijn geopend. Bekende klanten van Volkert maar ook zeker nieuwe klanten kunnen alvast een online afspraak inplannen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden